فرش ها می توانند منبع میکروب باشند

فرش از اجزای مهم خانه و محیط‌ کار است که به علت رفت و آمد و تماس مستقیم با پا و کفش بیش از سایر وسایل خانه در معرض آلودگی است؛ برای همین بسیاری افراد معمولا از روش‌های مختلف برای ضدعفونی فرش استفاده می‌کنند. این روزها یکی از عوامل افزایش توجه به روش‌های ضدعفونی فرش، ویروس کرونا است. همه‌گیری ویروس کرونا و تاکید بر بهداشت فردی و محیط باعث شد تا فرش‌ها به عنوان عناصر خطرناک در محیط بیشتر شسته شوند.

دراز کشیدن روی فرش، راه رفتن روی آن و هرگونه تماس با قالی آلوده می‌تواند، موجب انتقال انواع ویروس‌ها و میکروب‌ها شود. اما یکی از نکات مهمی که در انواع روش های ضدعفونی فرش باید حتما مدنظر قرار گیرد؛ نوع مواد مورد استفاده، دمای آب و نحوه ضدعفونی کردن است. همچنین پیش از هرگونه اقدامی باید از جنس فرش نیز آگاه شد. در این مقاله اطلاعات مفیدی برای آشنایی بیشتر با انواع روش‌های ضدعفونی فرش برای شما فراهم کردیم.میکروب های موجود داخل پرزهای فرش

راه‌های خانگی ضدعفونی فرش

معمولا از مواد مختلفی برای ضدعفونی فرش در منزل استفاده می‌شود. برخی از مایع سفید کننده یا همان وایتکس برای تمیز کردن قالی استفاده می‌کنند. این راه معمولا توصیه نمی‌شود؛ چرا که ضدعفونی فرش با وایتکس بخاطر خاصیت سفیدکننده آن و مواد شیمیایی قوی که در آن استفاده شده، باعث آسیب زدن به رنگ و بافت فرش‌ها می‌شود. استفاده از الکل یکی از اشتباهات رایجی است که برخی مرتکب می‌شوند. این کار باعث تخریب تار و پود فرش خواهد شد.

ضدعفونی فرش به‌خصوص در ایام کرونا، کاری ضروری است که باید جدی گرفته شود. حیوانات خانگی که به بیرون از خانه می‌روند و سپس به داخل خانه وارد می‌شوند؛ یکی از راه‌های انتقال ویروس خواهند بود. آن‌ها با قدم زدن روی فرش، کلیه میکروب‌ها و آلودگی‌های محیط بیرون را با خود به داخل خانه می‌آورند. برای همین افرادی که حیوان خانگی دارند یا افرادی با سابقه آلرژی و بدن ضعیف حتما باید فرش‌هایی تمیز داشته باشند. در ادامه مراحل ضدعفونی فرش در منزل را مرور می‌کنیم .یک آقا دستکش پوشیده با اسپری ضد عفونی کننده و دستمال در حال ضد عفونی فرش

غبارگیری از فرش پیش از شروع ضدعفونی

برای شروع ضدعفونی فرش دستباف و ماشینی ابتدا باید فرش غبارگیری شود. این کار با کمک جاروبرقی و جارو کشیدن پشت و روی فرش انجام می‌شود. با این کار، خاک و گرد و غبار موجود در فرش گرفته خواهد شد. بهتر است برای حفظ سلامت فرش و همچنین پاکیزگی دائمی آن، هفته‌ای یک بار فرش را جارو کنید تا مانع از نفوذ آلودگی در عمق فرش شوید. همچنین هنگام غبارگیری حتما از ماسک استفاده کنید تا گرد و غبار وارد ریه‌های شما نشود.

برخی به اشتباه با چوب به فرش ضربه می‌زنند تا به اصطلاح آن را غبارگیری کنند. این کار باعث بروز خسارات جبران‌ناپذیری به فرش خواهد شد. تار و پود فرش بسیار حساس است و شاید شما اثر آن را در لحظه نبینید؛ اما در طولانی مدت، متوجه آسیب خواهید شد. همچنین کشیدن فرش بی‌مهابا باعث می‌شود که قالی پاره شود. پس هنگام غبارگیری حتما به حفظ سلامت فرش دقت کنید. فرش‎‌های قدیمی بیش از سایر انواع فرش، ضعیف بوده و در معرض انواع آسیب هستند.جارو برقی کشیدن فرش برای زدودن غبار از روی فرش

استفاده از محلول‌های ضد عفونی کننده نانوزیت بدون الکل برای ضدعفونی کردن فرش

شما با استفاده از محلول ضد عفونی کننده بدون الکل نانوزیت که بر پایه نانو نقره ساخته شده است و در آن از هیچ ماده شیمیایی استفاده نشده به راحتی و با یک آب پاش معمولی می توانید سطح فرش را ظرف مدت 24 ساعت ضد عفونی نمایید.عملکرد این محصول بی نظیر است.ذرات نانو نقره وقتی روی سطوح فرش قرار می گیرند.اول شروع به کشتن میکروب ها و باکتری های فرش می کنند.این زمان در دمای معمولی خانه کمتر از 3 ساعت زمان می برد, ولی جالب این است که پس از این مدت دیگر امکان رشد هیچگونه باکتری ، ویروس و یا قارچ را در داخل بافت فرش نمی باشد و این یکی از بارز ترین ویژگی های این محصول است.

در آزمایشاتی که در شرکت انیستو پاستور ایران انجام شد.پوشاک آغشته به ویروس آنفولانزا پس از گذشت 72 ساعت حتی با تزریق مجدد ویروس سریعا توسط مواد نقره دفع میشد و امکان رشد به هیچ باکتری و ویروس ثانویه ای تا مدت 72 ساعت داده نمیشد, لذا با توجه به اینکه این محصول از هیچ گونه ماده شیمیایی تشکیل نشده شما می توانید با استفاده از یک دمنده حرارتی مانند بخار شور مواد را داخل مخزن ریخته و با گرمای بخار این کار را همزمان بر روی فرش انجام دهید.این محصول با توجه به اینکه هیچ ماده شیمیایی ندارد برای انواع فرش های دستی و ماشینی مناسب بوده و شما به راحتی می توانید فرش های خود را ضد عفونی نمایید.

استفاده از بخارشور برای ضد عفونی کردن و نظافت فرش

مشکلات ضدعفونی فرش در خانه توسط سرکه یا وایتکس رقیق شده

دقت کنید که هنگام ضدعفونی فرش حتما از مواد مرغوب استفاده کنید.مواد اسیدی و قلیایی موجب بروز آسیب در فرش شده و علاوه بر ادغام رنگ‌ها به‌خصوص در فرش‌های دستباف موجب نابودی تار و پود فرش می‌شوند. یکی از مشکلات رایج بعد از شستن فرش در خانه، خشک کردن آن است. در گذشته حیاط‌ خانه‌های قدیمی محل خشک شدن فرش بود، در حال حاضر گسترش آپارتمان‌ نشینی مانع از این اقدام می‌شود.

البته خشک کردن فرش در آفتاب نیز خود به ضرر فرش بوده و موجب نشستن برخی میکروب‌ها روی قالی می‌شود. عدم آگاهی از دمای مناسب برای ضدعفونی فرش و ناتوانی در تنظیم دما مشکل دیگر شستشوی خانگی فرش است. میکروب‌ها در دمای مشخصی نابود می‌شوند و از طرفی دمای بالا هم به فرش آسیب می‌زند. مشکلی که در ضدعفونی فرش در منزل معمولا برای بسیاری از افراد پیش می‌آید.آویزان کردن فرش های شسته شده در مقابل آفتاب و هوای آزاد برای خشک شدن